RAW CHOCOLATE CAKE

Takket være en utrolig lækker brunch hjemme ved min veninde, Emma, fik jeg opskriften på en virkelig lækker raw chokoladekage. Jeg vil ikke beskrive mig selv som en ørn i et køkken, og indeholder en opskrift mere end 8 forskellige ingredienser, er min tålmodighed næsten lig zero. Trods manglende tålmodighed, er jeg alligevel siden at jeg flyttede hjemmefra blevet mere og mere interesseret i det gastronomiske køkken 😀 Derfor elsker jeg også, når jeg løber ind i simple opskrifter, som giver virkelig lækre resultater. Jeg tænkte derfor, at jeg ville dele opskriften til andre der vil nyde den kommende weekend med et stykke chokoladekage.

RAW CHOKOLADEKAGE – 12-16 personer

Bund

 • 100 g pekannødder
 • 100 g mandler
 • 1/2 dl kakao (helst raw fordi den har en mild smag og er smækfyldt med mineraler og antioxidanter)
 • 2 store spsk kokosolie
 • 30 g kakaosmør (kan erstattes med kokosolie)
 • 1 smule vaniljepulver
 • 1 knsp salt

Fyld

 • 450 g dadler (helst af den bløde slags med sten i)
 • 1½ dl kokosolie
 • 1 dl kakao (igen, helst raw, ellers kan du ikke regne med mængden)
 • 2 tsk vaniljepulver
 • ½ tsk salt

Bunden

Smid de tørre ingredienser i foodprocessoren, til nødderne er så fint malet, som du ønsker dem. Når nødderne er blendet til den konsistens, du ønsker, hælder du det over i en skål og blander de to flydende ingredienser – kokosolie og kakaosmør i. Bland fedtstofferne godt med nøddemelet og klat dejen ud i en springform.Stil formen med kagebunden på køl, så den lige får lov at sætte sig. Det gør det meget nemmere at fordele fyldet efterfølgende.

Fyldet
Tag stenene ud af dadlerne og smid dem i din foodprocessor med de andre ingredienser. Tilsæt lidt vand, hvis du mangler væske.

Når massen er fin, fordeles den ovenpå bunden. Sæt den efterfølgende på køl eller frost.

Knus.

// Thanks to an incredibly delicious brunch at my friend Emmas’ place, I got the recipe for a very delicious raw chocolate cake. I wouldn’t describe myself as the best chef in the kitchen, and should a recipe contain more than 8 different ingredients, my patience basically drops to zero. Despite this lack of patience, I have had a growing interest in the gastronomic kitchen since moving away from home. Therefore, I love when I run into simple recipes which turns into delicious results. Therefore, I thought that I would share this recipe, for those of you who would like a piece of chocolate cake this upcoming weekend.

RAW CHOCOLATE CAKE – 12-16 pers.

Bottom

 • 100 g pecans
 • 100 g almonds
 • 1/2 dl cocoa
 • 2 store tablespoons of coconut oil
 • 30 g cocoa butter
 • a pinch of vanilla
 • 1 pinch of salt

Fyld

 • 450 g dates
 • 1½ dl coconut oil
 • 1 dl cocoa
 • 2 teaspoon of vanilla
 • ½ teaspoon of salt

Put the dry ingredients into the foodprocessor, until the nuts are as finely grounded as you wish for them to be. When it is done,  pour it into a bowl and pour the two liquid ingredients, coconut oil and cocoa butter, into the mix. Blend the oils and fats with the nut flour, whereafter you put the substance into a springform. Put the form with the cake bottom into the fridge, so it gets hard and cold. It eases the next step, which is to spread the fill.

Fillings

Take the stones out of the dates and toss them into the foodprocessor with the other ingredients. Add a bit of water, if you feel like you lack fluids.

When the mass seems good, spread it on top of the bottom. Afterwards, put it into the fridge.

Hugs.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *