JOB OR FLOP?

Good morning,

I hope you all enjoy a nice weekend and have said goodbye and thanks for an amazing summer – while also welcoming Autumn. I myself have had a weekend with a little bit of a mixed feelings…

I have not actually talked to you about this on the blog, but a few weeks ago I applied to attend a yoga course in order to become a yoga instructor. For the longest time I have been a huge fan of yoga, both as a way of exercising the body, but also as a lifestyle. So, I quickly came to up with a master plan in which I could blog and instruct yoga at the same time, and this way make a career out of the things that I love… well, I think not!!

To make a long and painful story short, I can hereby announce that I have put my career as a yoga instructor on hold for now. After arriving at the course, I felt out of my way to say the least!! It soon became clear to me that this was a course of yoga people, all of which have studied yoga, and several of them with an instructor background. And as if this was not embarrassing in itself, we had to go up and teach each other on several occasions, while we were judged by the mentors. I honestly think that it could only get worse if I were to do it all naked. Suddenly, I could not remember right from the left, and as I was almost fainting due to lack of oxygen in my lungs, I was definitely not able to guide the breathing of the other attendees. After a day that felt like an eternity, I went home and sat on the couch for 10 seconds. I quickly came to the realisation that, for now, I must leave my yoga career behind so that nobody will get hurt.

Having a bachelor’s degree from CBS, I have been told a countless of times that most courses and extra credits looks good on a resume. Thus, I think that this tragicomic story can get a little benefit by adding “1/100-part yoga instructor” to the CV … not, of course, it’s a joke (that occurred in the moment – and the quality of the joke can therefore be debated) !!

Have a nice Sunday.

Hugs

// Godmorgen,

Jeg håber I alle nyder en dejlig weekend, har sagt ordentligt farvel og tak for en skøn sommer og ligeledes budt efteråret velkommen. Selv har jeg har en weekend der har budt på lidt af hvert…

Jeg har faktisk ikke snakket med jer om det her på bloggen, men for nogle uger siden ansøgte jeg om, at få lov til at deltage på et yogakursus med henblik på at blive en yoga instruktør. Jeg har længe været en kæmpe fan af yoga, både som en måde at få rørt kroppen, men også som en livsstil. Så jeg kom hurtigt på en masterplan, hvor jeg kunne blogge og instruere i yoga samtidigt, og dermed få en hverdag med alle de ting jeg elsker… well I think not!!

For at gøre en lang og pinefuld historie kort, kan jeg meddele, at jeg har sat min karriere som yoga instruktør på pause for nu. Efter at være ankommet på kurset, følte jeg mig mildest talt meget på afveje!! Det gik hurtigt op for mig, at dette var et kursus med yogier der allesammen har en uddannelse inden for yoga, og flere af dem ligeledes har undervist på forskellig vis. Og som om at dette ikke var pinligt nok i sig selv, skulle vi over flere omgange op og undervise hinanden, alt imens vi blev bedømt. Jeg tror ærligt talt kun, at det kunne blive værre, hvis jeg skulle gøre det hele nøgen. Pludselig kunne jeg ikke engang huske højre fra venstre, og da jeg selv var ved at besvime på grund af iltmangel, kunne jeg da slet ikke guide i åndedrættet… Efter en dag der føltes som en evighed, gik jeg hjem og satte mig 10 sek. på sofaen. Der kom jeg så meget hurtigt frem til, at jeg for denne omgang må lade andre om at instruere mig i yoga så ingen kommer galt afsted.

Med en bacheloruddannelse på CBS bag mig, har jeg fået at vide, et utal af gange, at de fleste kurser og ekstra uddannelser pynter på et CV. Således tænker jeg, at en tragikomisk historie kan få lidt gavne, ved at tilføje “1/100 del yoga instruktør” på CV’et… ej, det er selvfølgelig en joke (der opstod i momentet – og kvaliteten af joken kan såvel diskuteres)!!

Hav en god søndag.

Knus

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *