VEGAN??

Good evening,

For some time, I have shown a greater interest in a vegan lifestyle. When I moved into an apartment with a girlfriend of mine, none of us wanted to spend time in the kitchen. Therefore, I automatically ate less meat in my every day life. But in recent years, my curiosity towards meat and the influence it has on the body, has become bigger and bigger. I’ve been a little skeptical about the subjectbecause I felt that it might be a trend that one should be part of because “vegan has become the new black”. In addition to this, I connected being vegan to the people who blame others for eating meat, as they point to you claiming you have no empathy in your body.

However, my view changed when I saw the Netflix documentary ‘What the Health’. I think it was a very informative documentary. Of course, I must emphasize that I am aware they have an agenda with the documentary it is not 100% objective. Despite this, I changed my view of what a vegan lifestyle entails when I gained new knowledge of what meat does to my bodyand how a causality between meat and the degree of your health has been found.

I do not know if it’s just me but obtaining a 100% vegan lifestyle is very hard to achieve in practice! One thing is that I cannot eat meat – I can give that up. But to think about whether there is butter and eggs inside my breadand almost every dish at a restaurant is a completely different matter. I can feel that I’m not used to this lifestyleand that I might fall back to a diet that consists primarily of “no meat in my every day life”. I hope I will get better over time, and I hope I’ll be an eagle in a kitchen soon, being able to put a bunch of delicious vegan dishes together soon! Please, do feel welcome to send links to good vegan blogs if you know someAlso, I would like to hear if you have made some thoughts about a vegan lifestyle yourselves?

Hugs

// Godaften,

Jeg har i noget tid vist en interesse for en vegansk livsstil. Da jeg flyttede i lejlighed sammen med min veninde, for snart 4 år siden, gad ingen af os at bruge lang tid i køkkenet. Derfor blev det automatisk til mindre kød i hverdagen. Inden for de seneste år er min nysgerrighed over for kød og dets påvirkning på kroppen blevet større og større. Jeg har været lidt splittet omkring en vegansk kost, da jeg følte at det var en trend som man skulle være med på fordi” vegansk pludselig var det nye sort”. Derudover forbandt jeg det at være veganer med de mennesker der står og bebrejder andre mennesker for at spise kødog at man som kødspiser, ikke har éempatisk gen i kroppen.

Mit syn på emnet ændrede sig imidlertid, da jeg så Netflix dokumentaren What the Health. Jeg synes det er en meget oplysende dokumentar. Hertil skal det selvfølgelig understreges, at jeg godt ved, at de har et budskab med dokumentaren, og at dokumentaren af denne grund ikke er 100% objektiv. Med denne tanke i baghovedet kom jeg alligevel til at ændre mit syn på en vegansk livsstil, da jeg fik en ny viden om, hvordan kød påvirker din krop, og hvordan der er fundet en kausalitet mellem kød og graden af dit helbred.

Jeg ved ikke om det bare er mig, men en 100% vegansk livsstil er simpelthen svær at opnå i praksis! Én ting er, at jeg ikke må spise kød – det kan jeg godt opgive – men at man skal tænke over hvorvidt der er smør og æg i sit brødog ikke mindst hver enkelt ingrediens i en ret på en restaurant… Det er en helt anden sag. Der kan jeg godt mærke, at jeg ikke er vant til denne livsstilog at jeg måske kunne falde tilbage til en kost blot består af “intet kød i hverdagen”. Jeg håber det bliver bedre med tiden, og så håber jeg, at jeg snart bliver en ørn i et køkken, således at jeg kan bikse en masse lækre veganske retter sammen. Send gerne links til gode veganske blogs hvis I kender nogle. Derudover vil jeg gerne høre om I har gjort jer nogle tanker omkring en vegan livsstil?

Knus

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *