COMING TO AMERICA

The date is getting closer, and soon the suitcases will be packed once again. On Monday the plane leaves to the States, where Frederik and I are going to shoot some video and pictures along the Westcoast. I am looking very much forward to yet another adventure with Frederik!
I have always been very fond of traveling. Whether it’s been vacation with the family, friends or by myself, experiencing another culture has always given me a great amount of joy in life.

When I was younger, I had a strong belief that I was going to live abroad. About five years ago, I would have given my right arm – possibly even my left (note: I’m left-handed) – just to get a Green Card. After an amazing year in the States, I briefly considered bailing on my life in Denmark and marrying a man in the US and live my own happily ever after. This idea was quickly dumped again though!

When I reflect upon why traveling has meant such a great deal to me, I always go down the same stream of thoughts. I’m from a small town, Randers, in Denmark, which has a lot of benefits of its own; but to me, the fact that everyone knows everyone, and everyone has a preconceived opinion about you, was a barrier. Especially when I got older.

Today, I’m happy about not moving abroad. I love having mine and Frederiks friends close by. Living in Copenhagen today, I have the true feeling of it being home. With that said, I am still very fond about traveling the world and getting new experiences!

Therefore, I’m looking forward to Monday, where the destination is set to Los Angeles!

Hugs

// Så er der efterhånden ikke lang tid til, at kufferterne skal pakkes endnu engang. På mandag går turen til USA, hvor Frederik og jeg skal filme og tage billeder på vestkysten. Jeg glæder mig utrolig meget til endnu et eventyr med Frederik!
Jeg har altid syntes om at rejse. Om det har været på ferie med min familie, rejser med venner eller alene, så har mødet med en anden kultur givet mig utrolig meget livsglæde.

Da jeg var yngre var jeg fast besluttet på, at jeg skulle bo i udlandet. For bare 5 år siden ville jeg have givet min højre arm – måske endda min venstre (note: jeg er venstrehåndet) – for at få et Green Card. Efter et fantastisk år i USA overvejede jeg i et splitsekund at droppe mit liv i Danmark, og gifte mig med en mand i USA og leve lykkeligt til mine dages ende. Denne ide blev dog hurtigt droppet igen!

Når jeg reflekterer over hvorfor rejser har betydet så utrolig meget for mig, kommer jeg altid frem til det faktum, at jeg er fra en lille by, Randers, i Danmark. Der kan være mange fordele ved at bo i en mindre by, men for mig var det, at alle kender alle og ikke mindst at alle har en forudindtaget holdning til én, en hæmning. Specielt da jeg blev ældre. 

I dag har jeg ikke lyst til at bo i udlandet, da jeg elsker at have mine og Frederiks venner tæt på. Jeg har fundet mig utrolig godt til rette i København, og kalder det mit hjem. Med det sagt elsker jeg stadigvæk at rejse verden rundt og få nye oplevelser.

Jeg glæder mig derfor til på mandag, hvor turen går til Los Angeles!

Knus

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *