MONDAYS BOOST: ALL YOU NEED TO KICKSTART THIS FALL SEASON

Morning,

Looking out the window, it can be determined that fall has officially arrived in Denmark. To me, this time of year often result in me having a hard time getting up in the morning. Being my own boss and being accountable to myself only, it really requires self-discipline to resist all the temptations sneaking up throughout a whole day. I’ve tried various methods in order to gain the best outcome from a workday, but I still have quite a distance from thought to action! To elaborate a bit further on this, I have tons of things I want to accomplish throughout a work day, but as the day passes, I realize there’s often a lot I haven’t been able to tick off my list.
Being honest to myself, the explanation for this cannot always be justified by a lack of hours in a day, but also due to procrastination … a phenomenon I suppose we all are familiar with at times. Personally, I think the best to do in a situation like this is to evaluate upon the schedule for the day, and whether it is realistic or needs to be adjusted. And when the day is over, it’s crucial to focus upon what went well. Doing so will keep your conscious clear, and you can go to bed without a feeling of guilt.

However, one thing I’ve managed to keep up when I feel a bit low on energy a tiny bit ill, is my ginger shots. Such vitamin bombs! After one week with a shot each morning, it feels like the whole of my immune system has been kickstarted. In order to manage a busy day, it’s important to me with small things such as this which pays of in the long run. Therefore, I’ve started this Monday by making a large portion of gingers shots! The recipe is actually so simple as well, that it’s almost embarrassing to refer to it as a recipe.

“Recipe”

  • Slice the lemons and ginger
  • Cook the lemons, ginger and honey together with water in a pot. (Consider including a lime if you like a strong lime-flavor)
  • Let the water simmer for 30 minutes until it has a strong taste
  • Use a sieve to remove the lemons and ginger, leaving only the water/juice. 
  • Pour it into a bottle and into your refrigerator.

Enjoy!

// Godmorgen,

Man kan efterhånden fastslå, at efteråret har ramt Danmark. For mig indebærer denne årstid også, at jeg har lidt svært ved at stå op når uret ringer om morgenen. Når man er sin egen chef og man kun står til regnskab for sig selv, kræver det virkelig selvdisciplin at modstå alle de fristelser der sniger sig op på én i løbet af en dag. Jeg har indført en del tiltag i mit liv for at få mest muligt ud af mine arbejdsdag, men der er stadigvæk laaaangt fra tanke til handling! Med dette mener jeg, at jeg har en masse ting som jeg gerne vil opnå i løbet af en arbejdsdag, men når dagen så er slut, indser jeg, at det ikke er alting jeg har fået gjort.
Hvis jeg skal være ærlig overfor mig selv, ligger forklaringen ikke altid i, at jeg ikke havde tid nok i løbet af dagen, men i ligeså høj grad mangel på vilje sammen med en masse overspringshandlinger … en fælde vi vel alle falder i engang imellem. Personligt tror jeg det bedste vi kan gøre i sådan en situation, er at vurdere det skema vi har lagt for dagen, om det er realistisk eller om det måske skal justeres en smule. Når dagen så er slut, må man fokusere på hvad der gik godt. Dermed går man ikke i seng med en dårlig samvittighed eller skyldfølelse.

En ting jeg dog har formået at holde fast i, når jeg føler mig lidt sløj eller når jeg er lav på energi, er mine ginger shots. Sikke vitaminbomber! Efter en uge med et enkelt shot om morgenen, føles det som om, at hele mit immunforsvar er blevet kickstartet. For at kunne overskue en travl hverdag, er det for mig vigtigt at gøre nogle små tiltag, som kan gøre en masse godt for mig i det lange løb. Jeg har derfor startet denne mandag med at lave en ordentlig r*vfuld ginger shots. Opskriften er faktisk så enkel at jeg synes det er helt pinligt at kalde det en opskrift.

“Opskrift”

  • Skær citroner og ingefær
  • Kog citroner, ingefær og honning sammen med vand i en gryde. (kom evt. en lime i hvis du kan lide en kraftige limesmag).
  • Lad vandet simre i 30 minutter til vandet har en kraftig smag
  • Si de kogte citroner og ingefær fra, således at der kun er ren saft tilbage.
  • Kom vandet på flaske og stil det i købeskabet

Enjoy!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *