LOUISIANA – MUSEUM OF MODERN ART

Good Saturday everyone,

Yesterday afternoon was spent at Louisiana – Museum of Modern Art.

When I was younger, it was always a frustration to go to one art museum after another. Not because it was necessarily boring, but because I just had a craving to tamper and touch everything. Due to that, it was no fun going around a museum, watching all the quirky curves and shapes of art and not being able to pat any of it.

My mom and I still have a laugh of it when looking back, as she always ordered me to fold my hands behind my back, to ensure I didn’t ruin anything. Later, as a teenager, one of my most rebellious acts was to refuse participating in anything related to art of culture. Instead, I protested by sitting by myself as an idiot in the parked car.

But, as years have gone on and I’ve grown, I must acknowledge that I’m very grateful for the experiences related to art I’ve had throughout the years. Adding to this testimony, I’ve realized how art is not just old paintings or pictures hanging from a wall – instead, it’s artifacts relating to fashion, music and photography amongst other things.

Therefore, visiting Louisiana has been a great way to start off the weekend!

Have a great Saturday.

Hugs

//Hej alle sammen,

Igår blev eftermiddagen tilbragt på Louisiana – Museum of Modern Art. 

Det er lidt skørt, men da jeg var mindre, kunne jeg blive super frustreret over at blive slæbt med på det ene kunstmuseum efter det andet… Jeg var, og er nok stadigvæk, en pilfinger med stort P, så det at gå rundt og se på sjove former og mærkelig kunst uden at måtte røre, er jo super tarveligt.

Min mor og jeg griner tit af, at hun altid beordrede mig til at folde hænderne bag ryggen, så jeg ikke kom til at pille og ødelægge noget. Som teenager var mit største oprør, at jeg ikke ville have noget med kunst og kultur at gøre. I protest blev jeg i stedet for ude i bilen, og sad og lignede en idiot på p-pladsen.

Men som årene er gået har jeg måtte krybe til korset og indrømme, at jeg er meget taknemlig for alle de oplevelser jeg har fået omkring kunst. Jeg har også indset, at kunst ikke blot er gamle billeder der hænger på væggene, men i ligeså så høj grad mode, musik fotografi. Derfor var det hyggeligt at starte weekenden med et eftermiddagsbesøg på Louisiana.

Nyd jeres lørdag.

Knus

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *